Terwijl we vorig jaar nog dachten dat Komiak aan zijn laatste editie toe was, is het intussen duidelijk: Komiak leeft verder. kOsh campus Collegestraat kiest ervoor om dit initiatief, dat sinds 1972 bestaat, te laten verder leven.

Achterliggende bedoeling blijft dezelfde: het steunen van een ontwikkelingsproject waar oud-leerlingen van kOsh campus Collegestraat op een of andere manier bij betrokken zijn.

Komiak is intussen uitgegroeid tot een koepel waaronder een variëteit aan ‘fundraising activiteiten’ georganiseerd wordt in de loop van het schooljaar.

Wat dit jaar nieuw is, is de combinatie van de klassieke Komiak-beurs (met zijn tweedehandsspullen, zijn pannenkoeken, planten, gerecycleerde schrijfblokken, café, …) met een posterbeurs.

Dit alles vindt op zaterdag 15 maart (12 tot 17 uur) plaats in de leerlingenrefter van kOsh campus Collegestraat. Uiteraard is iedereen van harte welkom!

Het project waar Komiak dit jaar aan opgehangen wordt, is het project van Sam (en Humasol) in Oeganda. Herentalsenaar Sam Van Dyck is een oud-leerling van campus Scheppersstraat. Als ingenieursstudent werkte hij in Oeganda drie maanden mee aan een Humasol-project. Dit project had als doel om een medisch centrum te voorzien van water en elektriciteit met behulp van een fotovoltaïsche installatie. Deze ervaring raakte hem zo erg dat hij nu blijvend met Humasol meewerkt en andere studenten begeleidt. Deze studenten laten gedurende een bepaalde periode alle luxe achter zich om in arme gebieden de lokale bevolking te voorzien van duurzame energie en drinkbaar water. Meer informatie over deze organisatie vindt u op www.humasol.be. U kan ook terecht op de Facebookpagina ‘Komiakbeurs 2014’ voor meer info.